Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Atomos Ninja V+ Monitor Recorder

Art.nr 5705507
Pris8 499
Grundpris10 990
I lager
Produktfråga

Vad vill du veta om Atomos Ninja V+ Monitor Recorder?

Skicka

Beskrivning

NINJA V+ är nästa steg i utvecklingen av den flerfaldigt prisbelönta Atomos NINJA, som ger upp till 8Kp30 och 4Kp120 fortlöpande inspelning i Apple ProRes RAW samtidigt som den ärver HDR, 4Kp60 RAW och video såväl som HDp120-slowmotion från sin lillebror, Ninja V.

Med möjligheten att spela in i 8Kp30 och 4Kp120, gör Ninja V+ att du kan ligga steget före och hantera dina projekt samtidigt som du garanterat har flexibilitet nog att utöka ditt system. Framtidssäkrad kvalitet och format gör att du även i framtiden är kompatibel med nysläppta och existerande kameror, i en värld där kameror släpps regelbundet och tekniken rör sig framåt med hisnande hastigheter.

NINJA V+ drar nytta av de nya AtomOS 10 Silicon AtomIC3, AtomOS 10 och den ofattliga effektiviteten hos ProRes RAW för att leverera de här utökade upplösningarna och bildrutor per sekund. De nya formaten integreras sömlöst i tidslinjen hos dina existerande P RAW eller ProRes-projekt utan att du behöver en massa utrymme och bearbetning.

ProRes är världens professionella videostandard för video- och RAW-inspelning, och antalet kameror som nu har stöd för RAW-inspelning över HDMI på NINJA V+ fortsätter att växa. ProRes RAW kombinerar de visuella fördelarna och fördelarna med arbetsflödet i RAW-video med den otroliga realtidsprestandan hos ProRes. Formatet ger filmskapare en massa utrymme när de justerar sina bilder, vilket gör det perfekt för HDR-arbetsflöden.

NINJA V+ spelar in i upp till 4Kp60 i 10-bits 4:2:2 från nästan alla andra kameratillverkare i industrin, som Panasonic, Nikon, Olympus, Leica, Fujifilm, Z Cam, RED och ARRI. Det bygger också på det fantastiska arbetsflödet från NINJA V, som fungerar med öppna standarder, och som för samma partnerskap med kameratillverkare och världens ledande redigeringssystem för våra kunder.

Redo för framtiden

NINJA V+ spelar in 8Kp30 ProRes RAW från den spegellösa kameran Canon EOS R5 med en standard HDMI 2,0-anslutning. Atomos och Canon har arbetat samma i två år för att ge kunderna världens första bildinspelning i 8K RAW med otrolig klarhet och detaljer. Ninja V+ och Canon R5 levererar ett kompakt och konfigurerbart 8K RAW- och HDR-kamerasystem till ett överkomligt pris jämfört med andra 8K-varianter. Möjligheterna med att filma i 8K ändrar alla förutsättningar, och Canon och Atomos har nu demokratiserat 8K för massorna utan att kompromissa med kvaliteten.

ProRes RAW-formatet är perfekt för ett 8K-arbetsflöde, och det är enkelt att använda på tidslinjen i Final Cut Pro. Flexibiliteten hos RAW-bildbehandling med helt anpassningsbar exponering, vitbalans och ISO. Kombinerat med den etablerade fullformatskameran Canon EOS R5, objektivsystem och AF, kommer kombinationen att skjuta upp innehållsskapare till en helt ny nivå när det gäller bildkvalitet och produktionsvärde.

Mer kraft Mindre vikt. Att kombinera Ninja V+ med Canon R5 ger dig ett kraftfullt men kompakt 8K-kamerapaket som passar i handen, och som flexibelt kan byggas ut för att matcha dina behov. Det kan bli basen i en kompakt kamerarigg eller montera på gimbals och stabiliserare.

Det är också enkelt att skapa ett otroligt lätt set, eftersom Canon R5 med ett 24mm cineobjektiv, NINJA V+, NPF-batteri och media landar på under 3 kg, vilket enkelt kan bäras av flertalet olika drönare såväl som fordon och robotarmar.

Extra upplösning ger dig kreativ flexibilitet Med hela 8K:s upplösning är dina kreativa möjligheter att fokusera på något som intresserar dig för att få flera 4K-bilder från en enkel kameravinkel. Det gör att du kan skapa ytterligare bilder för bortklippningar för att bryta upp en edit, som är i mycket högre upplösning än om de var filmade från en enkelt 4K-källa.

Du kan också skapa flera högupplösta vertikala eller fyrkantiga utklipp i regioner av intresse i en post på sociala medier, vilket kan förhandsvisas på NINJA V+ med guiderna för sociala medier. Det gör att du kan maximera kamerans upplösning för att få 4K 9:16 vertikal aspektratio utan att behöva kompromissa med hur du filmar.

Stabilisering utan kompromisser Den otroliga 8K-upplösningen på video innebär att även efter att bilden beskurits som en del av stabiliseringsprocessen, är slutresultatet sannolikt i 4K eller till och med 6K. Det betyder att du kan integrera det med dina andra 8K-inspelningar på tidslinjen, och det kommer se bra ut.

Rakbladsvassa skärmklipp Högupplösta skärmklipp från 8K fullformatskameror har också förmågan att skapa scenplåtar för småskaliga produktioner eller för användning på andra plattformar.

Se det osedda NINJA V+ gör att du kan spela in innehåll i upp till 4Kp120 i perfekt ProRes RAW för videos med hög bildhastighet med exceptionell bildkvalitet. Det här är ett bra alternativ till de interna komprimerade kodex som din kamera har för inspelning med hög bildhastighet, eftersom de kan ge högre nivåer av färgkomprimering och subsampling, vilket kan ge potentiella artefakter eller begränsningar i nivåerna.

SONY FX6- / FX9- och Z CAM E2- / E2-M4-seriekameror Fånga och visualisera det osedda med 4Kp120 inspelning i upp till ProRes RAW från Ninja V+ och Sony FX6/FX9 och Z Cam E2/E2-M4-modellerna, med fler modeller på väg. Tygla den dynamiska bredden hos sensorn och fånga alla aspekter av rörelse direkt via RAW över SDI* eller HDMI. Lägg till det här fördelen att kunna spela upp den höga bildhastigheten inspelad på Ninja V+ på olika uppspelningshastigheter för att förhandsvisa justeringarna du kan göra på din NLE-tidslinje. Se NINJA V+ Pro Kit-sektionen för information om att spela in 4Kp120 ProRes RAW från SDI RAW-utgången på Sony FX9* och Sony FX6*

*FX9 kräver XDCA-FX9 Extension-enheten och både FX6 Och FX9 kräver AtomX SDI-modil med RAW-aktivering (eller Pro Kit).

En otroliga kodexarsenal Med flexibiliteten som ger möjligheter för RAW, visuellt förlustfria redigeringsredo filer, och proxy/delbara filer, har du möjligheten att skala dina behov efter kvalitet och filstorlek.

Apple ProRes RAW – stöder 16 bit RAW outputs från kameran via HDMI och valfritt via SDI

Apple ProRes – en industristandard redigeringsredo kodex från Apple med skalbara kompressionsnivåer.

Avid DNx – en industristandard redigeringsredo kodex från Avid editors med skalbara kompressionsnivåer.

H.265 (HEVC) – den högst effektiva komprimerade kodexen gör att du kan skapa högkvalitativa filer med en låg bitrate och små filstorlekar för delning. Du kan också skapa 4K HDR 10-bit leveransbara filer och har möjligheten att ’baka in’ LUT för att få den slutliga pixel-looken utan att du behöver gradera det.

H.265 Hög kvalitet. Liten storlek.

Streama. Dela. Skapa. Inkluderat i kodexarsenalen finns möjligheten att spela in videoingångar med hjälp av 10-bitars H.265 (HEVC)-kodexen för komprimerade inspelningar som kombinerar utmärkt bildkvalitet med liten filstorlek. Det är en kraftfull kombination för världen vi lever i, där streaming och delning online dramatiskt har ökat.

För situationer där det inte finns tid eller budget för vitbalansering kan du ’baka in’ Rec. 709 eller en anpassad LUT i H.265-filerna så att de redan har kontrakt och mättnad. Dela eller leverera dina filer direkt efter inspelningen och de kommer se fantastiska ut, och den lilla filstorleken kommer göra att uppladdningen går snabbt.

H.265 är också ett utmärkt val för inspelning av högkvalitativa proxyfiler i ett ARRI- eller RED SDI-arbetsflöde, där RAW spelas in internt i kameran. Det finns stöd för att använda AtomX SDI-modul eller Pro Kit, H.265 (HEVC) i upp till 4K30p på din Ninja V+. Dina H.265 proxyinspelningar kan använda samma namn som RAW-filerna, så att du kan börja redigera proxyfilerna direkt och sedan använda RAW-filerna för den slutliga vitbalanseringen.

Fånga din vision Genom att använda Atomos Silicon AtomIC3, som är det senaste inom silikonchip-tekniken, är Ninja V+ en premium-Ninja som har massvis med kraft för den ökade upplösningen och bildhastigheten från utvalda kameror, och som dessutom har stöd för alla kameror som är kompatibla med NINJA V+ som är listade på www.atomos.com.

ProRes RAW Antalet kameror som har stöd för RAW-inspelning över HDMI på NINJA V+ fortsätter att växa. ProRes RAW kombinerar de visuella fördelarna och fördelarna med arbetsflödet i RAW-video med den otroliga realtidsprestandan hos ProRes. Formatet ger filmskapare en massa utrymme när de justerar sina bilder, vilket gör det perfekt för HDR-arbetsflöden.

AtomX-moduler

Uppgradera. Anslut. Expandera. AtomX Expansion-modulen ansluts till den Expansion Slot som sitter på din NINJA V+ och ger dig ytterligare anslutningar och funktioner. De extra hästkrafterna från Atomos Silicon AtomIC3-chippet ger dig även möjligheten att lägga till andra ’plus’-egenskaper när det kombineras med kommande AtomX-moduler och kommande Atomos-produkter.

AtomX SDI

Uppgradera dina anslutningsmöjligheter AtomX SDI Expansion Module sätts på plats via det modulära expansionsfacket och ger dig kvaliteten och smidigheten hos SDI-anslutning till din NINJA V+, vilket gör att du kan monitorera och spela in SDI-video i upp till 4Kp60 från en mängd olika professionella kameror och videokällor.

Att lägga till SDI-anslutningar till din NINJA mer än dubblar dess I/O-funktionalitet eftersom både HDMI- och SDI-anslutningar kan konverteras, och du har möjligheten att använda DCI crop och nedkonvertera 4K till HD för att skapa en brygga mellan utrustning som EVFs och trådlösa TX/RX utan att behöva fler omvandlare. SDI RAW-inspelning och Raw via HDMI till standard 12G SDI Video kan också läggas till genom den valfria aktiveringsnyckeln via my.atomos.com.

HDMI / SDI Krysskonvertering När en AtomX SDI Expansion-modul kopplas till din NINJA V+ kan du krysskonvertera HDMI- och SDI-signaler. Det innebär att där du kan ha en HDMI-källa ansluten till din NINJA V+, kan du ha en SDI-signal-utgång från din AtomX SDI Expansion-modul. I det här scenariot kan båda BNC-kontakterna på modulen användas som två simultana SDI-utgångar, vilket gör att du kan skicka ut samma signal till två monitorer. Där en SDI Video-signal är ansluten till din AtomX SDI Expansion-modul, kan du ha en HDMI-signal-utgång över HDMI-ut på din NINJA V+. Du kan också krysskonvertera HDMI RAW-signaler till SDI, väl din Ninja V+ har aktiverats för RAW över SDI på my.atomos.com.

RAW över SDI RAW-mångsidighet Ninja V+-ägare kan också dra nytta av möjligheten att spela in RAW över SDI med kompatibla kameror med hjälp av AtomX SDI Module och en $99 SDI RAW-uppgradering. Aktiveringsnyckeln för SDI RAW och HDMI RAW till SDI Video kan läggas till när som helst och går att köpa via ditt my.atomos.com-konto. De här funktionerna ger din NINJA V+ ännu mer mångsidighet och ger professionella I/O-möjligheter till flera olika kameror – från spegellösa kameror på nybörjarnivå till de senaste kompakta cinekamerorna och high-end proffskamerorna. Läs mer om hur RAW över SDI kan utöka ditt RAW-ekosystem och ge dig nya och pålitliga lösningar för alla på-plats- och flerkameraproduktioner.

AtomX SYNCGör multi-kamera mainstream Du behöver inte längre en enorm budget eller en riktigt duktig redigerare för att producera perfekt synkroniserad multikameravideo. AtomX SYNC-modulen tar trådlös tidkodning, synkronisering och kontrollteknik till NINJA V+, och du kan koppla samman flera olika AtomX SYNC-redo NINJA V+-enheter för att skapa ett Timecode Systems-drivet multikamera-synkroniseringsnätverk. Du kan på distans trigga bildruteenhetlig start/stopp av inspelning, monitorera, få information om batteri- och diskkapacitet från den NINJA V+ som är konfigurerad mot SYNC-servern.

Det avancerade långdistanssystemet sub Ghz RF är helt trådlöst och kan paras ihop med Ultra SYNC 1 för att ansluta till traditionella BNC-ingångar på kameror och andra enheter, och para ihop upp till 6 blåa Ultra SYNC till en enda Ninja för att dela SYNC med iOS-enheter och kompatibla ZOOM-ljudinspelare. Med bildruteenhetlig tidskodning inbäddad direkt i alla inspelningarna kan du precist redigera samman flera olika video- och ljudkällor utan ansträngning med hjälp av automatiska funktioner i din redigeringsmjukvara.

SYNC-modulen sätts i batterifacket på din NINJA V+ för att använda AtomX Expansions höghastighetsport och ge kontinuerlig ström för att hålla igång din NINJA V när du laddar huvudbatteriet eller använder en DC-ingång.

Media

Flexibelt. Prisvärt. Snabbt. Prisvärdhet, tillgänglighet och valfrihet gör att användare väljer inspelningsmedia efter sina behov. Hög upplösning och hög bildhastighet kräver en upprätthållen mediaprestanda, vilket vi har nått genom vår pågående utveckling av både kodex och datahantering.

Med samma formfaktor som AtomX SSDmini, låter AtomX CFast Adaptor dig använda CFast II-kort för att anpassa ditt existerande kameramedium. Du kan även ha ett CFast Type I-kort i din kameraväska som en disk för din 3D LUT-samling för att ladda upp till NINJA V+. Master Caddy II-systemet erbjuder möjligheten att lägga till din egen kvalificerade SSD för att balansera kapacitet och prestandabehov, med stöd för diskar över 4 TB.

Nyckelfunktioner

Spela in utan begräsningar i RAW i upp till 8K 30p och avslöja skönheten hos det osedda med en kontinuerlig HFR på upp till 120p i 4K RAW

1000Nit 5″ HDR-display med stöd för AtomHDR för Log-ingångar och 3D Luts

HDMI 2,0 ger stöd för videoingångar från flera olika enheter på upp till 4k 60p och HD 120p.

Njut av flexibiliteten med ett kodexval från ProRes RAW, ProRes, DNx och H.265, och spela in till antingen 2,5” SDD i Master Caddy, SSDmini och CFast II via AtomX CFast Adaptor

Hårdvara som växer med dina behov via AtomXpansion för att ge ytterligare SDI-anslutningsbarhet och trådlös SYNC, Ninja V+ kommer utrustad med ett EVA resefodral och 5” sleeve för att förvara och rengöra din Ninjaskärm

I lådan

Ninja V+-enhet

H.265-uppgradering föraktiverad

EVA transportväska

5” skyddande skärmsleeve

1x Battery Eliminator

Snabbstartsguide

Strömförsörjning

1x Master Caddy II drive caddy

 

Tekniska specifikationer

Skärmstorlek (tum): 5
Pekskärm: Ja
Power Consumption: 10 W (Typical), 22 W (Maximum)
Aspect Ratio: 16:9
Inputs: 1 x HDMI 2.0 Input
Outputs: 1 x HDMI 2.0 Output
Working Temperature. 104°F / 40°C
Unit Size: 5.9 x 3.6 x 1.2" / 151 x 91.5 x 31.5 mm
Unit Weight: 12.7 oz / 360 g
Color Depth: 8-Bit+FRC (1.07 Billion Colors)
Screen Resolution: 1920 x 1080
Brightness: 1000 cd/m2
Läs mer ...Stäng
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan